فیلتر کلوزآپ (close up)

حتما تا به حال عکس های بسیار با کیفیت از گل و گیاهان که حتی کوچکترین و جزیی ترن جزییات ممکن در سوژه را به نمایش گذاشته اند را دیده اید. جزییاتی که ممکن است با چشم عادی دیده نشوند یا برای دیدن آن ها نیاز به فیلتر کلوزآپ و دقت بسیار بالا داریم!

اگر تجربه عکاسی با دوربین موبایل خود را داشته باشید می دانید که زوم کردن و بزرگنمایی روی سوژه، با دوربین معمولی نه تنها جزییات سوژه را نشان نمی دهد ، بلکه کیفیت تصویر را به شدت پایین می آورد. پس عکاسان حرفه ای چگونه همچین تصاویری را بدون افت کیفیت میگیرند؟ به این نوع عکاسی که در آن می توان کوچکترین اجزای یک سوژه را به زیبایی تمام به نمایش گذاشت، عکاسی ماکرو می گویند  و این عکاسی با ابزار جانبی مانند لنز های ماکرو امکان پذیر است .

متاسفانه یک لنز ماکرو خوب می تواند به اندازه یک دوربین عکاسی ، گران قیمت باشد. در نتیجه شاید همه به خرید این لنز ها برای این سبک از عکاسی، دسترسی نداشته باشند.  اما حتما لازم نیست برای عکاسی به سبک ماکرو از لنز ماکرو گران قیمت استفاده کرد.

فیلتر کلوزآپ همیشه گزینه های دیگری برای گرفتن این نوع عکس ها، آن هم با کیفیت بالا موجود است. یکی از انواع گزینه های به صرفه تر برای عکاسی ماکرو، استفاده فیلتر کلوزآپ (close up) است که در این مقاله به آن می پردازیم.

بسیاری فیلتر کلوزآپ (close up) برای دوربین عکاسی را به عینک نزدیک بینی برای انسان تشبیه می کنند. همان طور که از اسمش پیداست ، فیلتر کلوزآپ (close up) نوعی فیلتر معمولا از جنس شیشه و به حالت برجسته (محدب) است که روی دهانه لنز بسته می شود و مانند یک ذره بین ، سوژه شما را بزرگ تر از  آن چیزی که هست نشان می دهد .

بدون آن که از کیفیت تصویر نهایی بکاهد. توجه کنید که کار اصلی این فیلتر کلوزآپ (close up) ، فیلتر کردن نور ورودی به دوربین شما نیست! بلکه تنها نور هنگام عبور از آن و قبل از رسیدن به داخل دوربین، همانند عملکرد نور برای یک ذره بین یا عینک های نزدیک بینی ،  تغییر می کند. با فیلتر کلوزآپ (close up) می توانید به راحتی روی سوژه خود زوم و بزرگنمایی کنید و تصاویری خارق العاده که گرفتن آن ها با دوربین معمولی بدون فیلتر امکان پذیر نیست ، بگیرید.

فیلتر کلوزآپ (close up) علاوه برا مزایای بسیار ،  معایب و محدودیت هایی را نیز دارد. به طور مثال شما نمی توانید از این فیلتر ها برای عکاسی معمولی استفاده کنید و حتما باید تنها برای عکاسی از سوژه هایی که نیاز به زوم کردن و فوکوس بالا دارند، استفاده کنید.

چرا که اساس فیلتر کلوزآپ (close up)، کوتاه کردن حداقل فاصله فوکوس لنز شما است .بنابراین اگر در حالت عادی این فیلتر را روی دوربین خود نصب کنید و شروع به عکاسی کنید، تنها چیزی که مشاهده می کنید یک صفحه بسیار تار و محو است. درست مانند زمانی که ذره بین را بدون نزدیک کردن به سوژه خاصی ،جلوی چشم خود می گیرید.

فیلتر کلوزآپ شاید فیلتر کلوزآپ (close up) بدون افت آنچنانی کیفیت، یک عکس زیبا را به ما تحویل دهد اما نتیجه بدست آمده با آن هیچوقت با عکس گرفته شده توسط یک فیلتر ماکرو قابل مقایسه نیست.

با فیلتر کلوزآپ (close up) می توانید به خوبی روی سوژه خود فوکوس و زوم کنید اما ممکن است مانند عکاسی معمولی با دوربین خود ، نتوانید پس زمینه تار و محو زیبایی را برای سوژه تان تشکیل دهیددرحالی که این کار با لنز ماکرو پیشرفته امکان پذیر است. اما باز با این حال، بسیاری از عکاسان حرفه ای نیز برای شروع سبک عکاسی ماکرو به سراغ خرید لنز های گران قیمت ماکرو نمی روند و با فیلتر فیلتر کلوزآپ (close up)  کار خود را شروع و تمرین می کنند.

شما با کمک فیلتر کلوزآپ (close up)، با تمرین و تکرار بسیار ، می توانید عکس هایی خارق العاده بگیرید.  بنابراین برای شروع عکاسی ماکرو اگر هنوز بین خرید فیلتر کلوزآپ (close up) و لنز ماکرو شک دارید ، بهتر است فیلتر کلوزآپ (close up) را ابتدا امتحان کنید ، کار با آن را تمرین کنید و سپس خرید لنز ماکرو را جزو اهداف بعدی تان بگذارید.

نکات خرید فیلتر کلوزآپ (close up)

فیلتر کلوزآپ (close up) تنها مانند یک ذره بین عمل می کند بنابراین فناوری و تکنولوژی پیچیده ای در آن استفاده نشده است اما باز با این حال، باید به یک سری نکات در هنگام خرید فیلتر کلوزآپ (close up) دقت کنید.

ابتدا به دنبال نوعی از فیلتر کلوزآپ (close up) باشید که مناسب لنز شما باشد. اندازه لنز خود را با علامت حرف یونانی phi و اعداد بلافاصله قبل یا بعد از اندازه در پشت درپوش لنز پیدا کنید. این همان اندازه ای است که برای خرید فیلتر کلوزآپ (close up) باید بدانید. اندازه های معمولی 52 ، 55 یا 58 میلی متر است ، اما بسته به لنزهای شخصی شما می تواند کاملاً متفاوت باشد ، بنابراین قبل از خرید هر فیلتری ، اندازه آن را متناسب با لنز خود پیدا کنید.

فیلتر کلوزآپ  در مرحله بعد ، بهتر است فیلتر هایی را تهیه کنید که از فلز و شیشه ساخته شده اند ، نه از پلاستیک. فیلترهایی که کیفیت ساخت بالاتری دارند، راحت تر روی لنز شما بسته شده و احتمال خراش یافتن آنها کمتر است و حتی ممکن است شامل پوشش های ضد انعکاس مخصوص باشند.

و در مرحله آخر، بعد از خرید فیلتر کلوزآپ (close up)، سعی کنید آن ها را همیشه تمیز و بدون لکه نگه دارید. همچنین با استفاده از درپوش مخصوص آن ها از خراش های احتمالی بر آن ها جلوگیری نمایید. یک عکاس بهتر از هر کسی می داند که تمیز نبودن لنز یا خراش روی آن چگونه می تواند تاثیر منفی روی تمام عکس ها بگذارد.

شاید فیلتر کلوزآپ (close up) برای برخی از عکاسان نوپا هم گران قیمت باشد اما مطمئن باشید برای شروع عکاسی در زمینه ماکرو و همچنین زوم و بزرگنمایی بهتر روی سوژه ها ، بهترین انتخاب خرید یک فیلتر کلوزآپ (close up) می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید فیلتر کلوزآپ  می توانید با کارشناسان ما در نمایندگی کانن تماس حاصل فرمایید.